Over ons

Irwin Wolters 

Irwin Wolters groeide op in de natuur op een boerderij.  Hier ervoer hij het plezier van een bijzonder vrij leven. Dit vrije leven werd voor een groot deel bepaald door spelen met de dieren op de boerderij en door “muziek”. Zijn oom, die ook op de boerderij woonde, had 2 enorme speakerkasten in zijn ruimte. Door deze ruimte schalde bijna altijd muziek. Vooral veel jazzmuziek en oude bluesmuziek. Irwin was niet weg te krijgen uit deze ruimte en de klanken die hij hoorde werden voorgoed opgenomen in zijn DNA. Hij wist toen al dat hij later muzikant “moest” worden. Iets anders kon gewoon niet. Dus pakte hij al vroeg de gitaar op en dit instrument bleek een grote liefde. Overal ging de gitaar mee naar toe. 

Na eerst lang klassiek gitaarles te hebben gekregen studeerde  hij jazz en lichte muziek en speelde in diverse bands in verschillende muziekstijlen. 

Ook heeft Irwin gitaarles gegeven bij de door hem zelf opgerichte gitaarschool in Wageningen.

Maar naast het musiceren en lesgeven is Irwin ook geïnteresseerd in elke vorm van muzikaal experiment. Dit bracht hem zijn volgende uitdaging:  Muziek voor en met kinderen. Kinderen zijn zeer eerlijk, invoelend en bijna allemaal muzikaal. 

Samen muziek maken werkt ook heel verbindend, iets wat hij in verschillende landen aan den lijve heeft mogen ondervinden. Helaas wordt in Nederland vaak het belang van samen muziek MAKEN ondergewaardeerd. Daar wil Irwin graag verandering in brengen. 

Kinderen genieten vaak intens van het samen musiceren en blijken vindingrijk en creatief te zijn en hebben originele ideëen die Irwin dankbaar ontvangt en gebruikt in de workshops en voorstellingen. 

Irwin, samen met zijn geliefde gitaar, werken vaak als een magneet op kinderen, binnen de kortste keren staan ze om hem heen en willen meedoen, en dat mag!!!

 

Ruby van Tongeren

Ruby van Tongeren starte haar carrière aan de toneel academie in Maastricht, maar kwam na wat omzwervingen terecht op de HBO opleiding Creatieve therapie Drama. Na deze met succes te hebben afgerond en een poos te hebben gewerkt als dramatherapeut werd ze door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen terug gevraagd om les te gaan geven in Elementair Spel/Drama en Therapeutische vaardigheden.

Dit heeft ze een aantal jaar gedaan en begon toen haar eigen therapeutisch centrum Vitaio waar ze middels dramatherapie, systemisch werk, lichaamswerk, geweldloze communicatie, transactionele analyse en psychosociale therapie kinderen en volwassenen hielp met zeer diverse problematieken.

Daarnaast starte Ruby haar eigen bedrijf Studio Krullevaar in Wageningen. Een musicalschool waar allerlei leeftijdsgroepen leerden dansen, zingen en toneelspelen, waarvoor ze ook voorstellingen schreef die met veel plezier werden opgevoerd en goed bezocht werden.

Ook werd ze ingehuurd als maakster van eindmusicals van groep 8 bij diverse basisscholen en gaf dramalessen op basisscholen.

Tevens werkt Ruby zelf al zo’n ruime 20 jaar als actrice voor theater, televisie en film en als stemactrice voor radio, televisie, animaties etc.en dit doet ze nog altijd met veel plezier.

Ruby en Irwin werden partners in 2011 en de 2 creatieve geesten gingen al snel samen mooie dingen maken, zowel voor grote als kleine mensen, met als kern samen muziek maken.

Ruby schrijft het leeuwendeel van de voorstellingen, maar speelt niet in alle voorstellingen.

Als dramatherapeut kan Ruby ook goed ingezet worden in de brug van de voorstelling naar de belevingswereld/ervaringen van de kinderen in hun dagelijks leven waardoor er nog meer uit een voorstelling gehaald kan worden.